Recepty na mňamky

(4.11.2016 20:58) http://detskycin.ludialudom.sk/detskycinroka/dusan-a-tomas-zachranovali-zivoty-pri-leteckom-nestasti/ < prosím, hlasujte. Kámoška ma poprosila, aby som si to dala na svoj blog, ale dávam to sem i preto, lebo si tiež myslím, že je to uznania vhodný čin. #respect

(viac statusov)

Ukáž status

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

Tyčinky z lístkového cesta

Indegriencie:
1 balíček lístkové cesto
 
1 ks vajce
 
podľa chuti soľ
 
podľa chuti rasca
 
 
múka na posypanie pracovnej dosky
 
Postup
1.
Vyvaľkáme lístkové cesto na pomúčenej doske na 6 až 8 mm hrubý plát, ktorý pokrájame na 12 mm široké a 9 cm dlhé tyčinky.
 
2.
Ešte na doske ich potrieme vyšlahaným vajcom, posypeme soľou a rascou a potom na širokom noži prenesieme na plech. Dáme piecť do veľmi dobre vyhriatej rúry.
 
3.
Prvých 7 minút neotvárame rúru, potom teplotu zmiernime a tyčinky dopečieme.
 

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

domáca pizza

INGREDIENCIE

1 balíček lístkové cesto
 
4 PL paradajkový pretlak
 
2 strúčiky cesnak
 
100 g šunka
 
150 g tvrdý syr
 
štipiek oregano
 

POSTUP

1.
Môžete použiť buď chladené alebo mrazené lístkové cesto. V oboch prípradoch je najlepšie ho nechať odležať aspoň 20 minút v izbovej teplote. Opatrne ho rozoberieme na pláty a rozložíme na látkovú utierku. Povrch cesta prikryjeme druhou utierkou a dáme rozmraziť tak, aby okraje cesta nevyschli.
 
2.
Rozmrazené cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potom pizzu potrieme paradajkovým pretlakom zmiešaným s prelisovaným cesnakom. Na pizzu poukladáme plátky salámy, nastrúhaný syr, posypeme ju bazalkou alebo oreganom a dáme piecť.
 
3.
Pečieme vo vpred vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 25 minút dochrumkava.
 
4.
TIP: Ako oblohu môžeme zvoliť akúkoľvek variáciu pizze podľa vlastnej chuti.

 

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

sledujem ťa :-D

INGREDIENCIE

3 hrnčeky mleté hovädzie mäso
 
3 ks natvrdo uvarené vajce
 
2 ks žemľa
 
6 plátkov anglická slanina
 
1 hrnček mlieko
 
1 ks vajce
 
muškátový kvet
 
soľ
 
korenie
 

POSTUP

1.
Žemle rozdrobíme na malé kúsky, zalejeme ich mliekom a necháme asi 5 minút odstáť aby sa nasiakli mliekom. Mleté mäso premiešame v miske so surovým vajcom, zmes osolíme, okoreníme a pridáme muškátový kvet. Vmiešame vsiaknuté žemle a všetko rukami dôkladne vymiešame. Formu vyložíme papierom na pečenie, položíme naň plátky slaniny a na ne rozložíme hmotu, ktorú vytvarujeme do obdĺžnikového tvaru. Do stredu položíme za sebou uvarené vajcia.
 
2.
Všetko pomocou papiera zavinieme a na okrajoch preložíme. V prípade nestability previažeme kuchynským povrázkom. Pripravenú sekanú podlejeme hrnčekom vody a pečieme asi 45 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Môžeme podávať s opečeným chlebíkom a špenátom.
 

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

120 g práškový cukor
 
120 g maslo
 
160 g múka
 
2 ks vaječný žĺtok
 
1 ks citrón
 
1 ks bielok na potretie
 
podľa chuti kryštálový cukor

Z cukru, masla, múky, zo žĺtkov, z postrúhanej citrónovej kôry a šťavy vypracujeme cesto, vyvaľkáme ho, formičkou z neho povykrajujeme kolieska, potrieme ich bielkom a posypeme kryštálovým cukrom. Pečieme v mierne vyhriatej rúre do ružova.

Zdroj

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Začnem tým, že si oddelím 8 vajíčok na bielka a žĺtka.
  2. K žĺtkam prihodím 2 celé vajíčka. Použijem väčšie misky.
  3. Do oboch zmesí pridajte malinkú štipku soli.
  4. Rúru dávam vyhrievať na 180°C.
  5. Do bielkovej hmoty príde 150 g cukru a do žĺtkovej zbytok, teda 50 g.
  6. Najskôr bielkovú a potom aj žĺtkovú hmotu šľahám, až kým nezískam bohatú a hustú penu. Aj 10 minút.
  7. Pripravím plech, vysteliem ho papierom, aby papier presahoval všetky okraje.
  8. Potom 2 veľkými lyžicami smelo naberaám striedavo žĺtkovú aj bielkovú penu a vytvárajte pozdĺžne pásy, také tenké, ako sa len dá. . Ja vždy spravím rýchlo prvé kolo, aby som naplnila plech a potom zvyšok navrstvím na to isté. Výsledok vyzerá takto nejako:
  9. Kardinálov rez 1
  10. Ak sa vám to nepozdáva, použite sáčky na zdobenie.
  11. Šup s tým do vyhriatej rúry a cca do 15 minút to krásne napufňá (pre istotu vyskúšajte obvyklým spôsobom, či máte cesto upečené - stačí špáradlom do žĺtkovej časti), takto :Kardinálov rez 2
  12. Neskôr to trošku spľasne. Nechajte poriadne vychladnúť.
  13. Vyšľahajte si šľahačku s vanilkovým cukrom a potom pridajte mascarpone, plnku máte hotovú.
  14. Cesto otočím vrchom dolu a opatrne stiahnem papier na pečenie.
  15. Z tej spodnej časti ho natriem 2-3 lyžicami slivkového lekváru.
  16. Navrstvím plnku a cesto cez ňu prehodím. Výsledkom je akoby tunel, ktorý priečne krájate. Môže sa ihneď podávať. Kedysi sme ho povrchu cukrovali práškovým cukrom.

Koláč neobsahuje potraviny zakázané pri bezlepkovej diéte, takže je vhodný ako príležitostná maškrta aj pre celiakov.

Zdroj