Recepty na mňamky

(4.11.2016 20:58) http://detskycin.ludialudom.sk/detskycinroka/dusan-a-tomas-zachranovali-zivoty-pri-leteckom-nestasti/ < prosím, hlasujte. Kámoška ma poprosila, aby som si to dala na svoj blog, ale dávam to sem i preto, lebo si tiež myslím, že je to uznania vhodný čin. #respect

(viac statusov)

Ukáž status

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Začnem tým, že si oddelím 8 vajíčok na bielka a žĺtka.
  2. K žĺtkam prihodím 2 celé vajíčka. Použijem väčšie misky.
  3. Do oboch zmesí pridajte malinkú štipku soli.
  4. Rúru dávam vyhrievať na 180°C.
  5. Do bielkovej hmoty príde 150 g cukru a do žĺtkovej zbytok, teda 50 g.
  6. Najskôr bielkovú a potom aj žĺtkovú hmotu šľahám, až kým nezískam bohatú a hustú penu. Aj 10 minút.
  7. Pripravím plech, vysteliem ho papierom, aby papier presahoval všetky okraje.
  8. Potom 2 veľkými lyžicami smelo naberaám striedavo žĺtkovú aj bielkovú penu a vytvárajte pozdĺžne pásy, také tenké, ako sa len dá. . Ja vždy spravím rýchlo prvé kolo, aby som naplnila plech a potom zvyšok navrstvím na to isté. Výsledok vyzerá takto nejako:
  9. Kardinálov rez 1
  10. Ak sa vám to nepozdáva, použite sáčky na zdobenie.
  11. Šup s tým do vyhriatej rúry a cca do 15 minút to krásne napufňá (pre istotu vyskúšajte obvyklým spôsobom, či máte cesto upečené - stačí špáradlom do žĺtkovej časti), takto :Kardinálov rez 2
  12. Neskôr to trošku spľasne. Nechajte poriadne vychladnúť.
  13. Vyšľahajte si šľahačku s vanilkovým cukrom a potom pridajte mascarpone, plnku máte hotovú.
  14. Cesto otočím vrchom dolu a opatrne stiahnem papier na pečenie.
  15. Z tej spodnej časti ho natriem 2-3 lyžicami slivkového lekváru.
  16. Navrstvím plnku a cesto cez ňu prehodím. Výsledkom je akoby tunel, ktorý priečne krájate. Môže sa ihneď podávať. Kedysi sme ho povrchu cukrovali práškovým cukrom.

Koláč neobsahuje potraviny zakázané pri bezlepkovej diéte, takže je vhodný ako príležitostná maškrta aj pre celiakov.

Zdroj