Recepty na mňamky

(4.11.2016 20:58) http://detskycin.ludialudom.sk/detskycinroka/dusan-a-tomas-zachranovali-zivoty-pri-leteckom-nestasti/ < prosím, hlasujte. Kámoška ma poprosila, aby som si to dala na svoj blog, ale dávam to sem i preto, lebo si tiež myslím, že je to uznania vhodný čin. #respect

(viac statusov)

Ukáž status

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

Čo potrebujeme: 4 baklažány, žemľu, trochu mlieka, 3 rajčiny, cibuľu, maslo, šampiňóny, šunku, soľ, mleté čierne korenie


Baklažány umyjeme, odrežeme vrch, pozdĺžne prekrojíme 
a vnútro vydlabeme. 
Žemľu pokrájame na kocky, navlhčíme mliekom. 
Rajčiny ošúpeme. 
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme, pridáme šampiňóny pokrájané na plátky, rajčiny pokrájané na kocky a podusíme. Navlhčenú žemľu, pokrájanú šunku, dužinu z baklažánov, vychladnuté šampiňóny a rajčiny spolu premiešame, osolíme a okoreníme. 
Plnkou naplníme baklažány, uložíme ich do zapekacej misky, navrch položíme kúsok masla a upečieme. 

Zdroj:http://www.najrecepty.sk/story.php?id=2293

Ehm, ja chcem ešte k tomu dodať, že tento recept som našla v podobe ukážky v úlohe práce s textom v knihe Testovanie 9, prečítala som ho mame a spýtala sa, či by sme si ho nemohli urobiť :D. Zavrhla to, neva, i tak mi nechutia šampiňóny (asi, nikdy som ich nejedla xD), ale i tak, keby sme s tým ponúkli návštevu, že:

,,Z akej kuchárskej knihy máte ten recept?"

,,Z knihy Testovanie 9." :-D

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

 

SUROVINY:

  • mrazená zelenina
  • 200 g syrokrém
  • polohrubá múka
  • 2 ks vajce
  • zemiaky
  • 2 ks bujón
  • detská krupica
  • soľ
  • vegeta
  • korenie
  • mletá červená paprika
  • pažitka

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, dáme ich variť spolu so zeleninou, syrom a bujónom. Počas varenia týchto surovín si pripravíme riedke cesto na tzv. halušky z vajíčka, múky a detskej krupice, môžme pridať aj trochu vody. Keď sa všetky suroviny uvaria, pridáme cez sitko s väčšími dierkami cesto, z ktorého budeme mať halušky. Okoreníme a osolíme ich. Nakoniec ešte pridáme vajíčko vymiešané s mliekom do polievky na zahustenie. Môže sa podávať s chlebom.

zdroj

 

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

POTREBNÉ PRÍSADY

hladká múka, med, práškový cukor, vajcia, olej, sóda bikarbóna, perníkové korenie, mletá škorica, čokoládová poleva, slivkový lekvár, cukrárenská ozdoba

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
kilo hladkej múky T650, pol kila práškového cukru, 8 lyžíc medu, 5 vajec, 2,5 deci oleja, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica perníkového korenia, 1 lyžica mletej škorice, 2 lyžice slivkového lekváru alebo 10 nasekaných sušených sliviek. Ja som ho miesil 2x15 minút v pekárničke na programe cesto na rezance. Po dobrom vymiesení musí byť trochu lepkavé (záleží aj od múky). Cesto zabalíme do vrecka a odložíme do chladničky. Na druhý deň ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme medovníčky, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri 160 stupňoch. 

Plnka a poleva:
10 nastrúhaných medovníčkov zmiešame s 200 g lekváru a plnkou zlepujeme medovníčky. Tie potom omáčame v rozpustenej čokoládovej poleve, ozdobíme cukrárenskými ozdobami a necháme stuhnúť.

Perníčky sú už na druhý deň pekne mäkučké.

Zdroj

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

Suroviny:

hrášek zelený 300 gramů

pórek 200 gramů (očištěný)

vejce 5 kusů

sýr Lučina 100 gramů

tvaroh měkký 100 gramů

sýr Gouda 60 gramů (nastrouhaný)

smetana zakysaná 1,5 decilitru

máslo 30 gramů

pepř bílý 1 špetka (mletý)

sůl

.

.

.

Postup přípravy

Pórek nakrájíme na kolečka a vložíme ho do kastrolu s rozehřátým máslem. Přidáme hrášek, zeleninu podusíme doměkka, přesypeme do vhodné mísy a necháme prochladnout.

Smetanu rozmícháme s lučinou a tvarohem, směs osolíme, opepříme a přilijeme k zelenině v míse. Přidáme vejce a dobře promícháme. Na závěr přidáme nastrouhaný sýr a vše opět dobře promícháme.

Vhodnou zapékací formu, nejlépe hranatou, vyložíme papírem na pečení. Nalijeme do ní připravenou směs, zakryjeme ji alobalem, postavíme do hlubšího pekáčku naplněného vodou a pečeme asi 50 minut při 150 °C, podle velikosti a tvaru formy.

Zdroj

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

Láska ide cez žalúdok...navyše táto aj v tebe dlho zostane, priberieš zo sladkého :-D, láska sa ti dostane pod kožu v podobe tuku, budeš ju mať v srdci - cholesterol, nič extra...ach jo, naozaj by som už mala s tým prestať :-D... Zdroj

.

.

.

.

.

A čo ak bude môj milý typ, ktorý je rýchlo a ani si to srdce nevšimne :-D

.

Valentínske pirohy

.

.

.