Recepty na mňamky

(4.11.2016 20:58) http://detskycin.ludialudom.sk/detskycinroka/dusan-a-tomas-zachranovali-zivoty-pri-leteckom-nestasti/ < prosím, hlasujte. Kámoška ma poprosila, aby som si to dala na svoj blog, ale dávam to sem i preto, lebo si tiež myslím, že je to uznania vhodný čin. #respect

(viac statusov)

Ukáž status

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

SUROVINY NA 20 PORCIÍ:

NA CESTO:

250 g hladká múka

1/2 KL kypriaci prášok do pečiva DrOetker

1 PL kakao

80 g cukor

1 balíček vanilkový cukor DrOetker

1 ks vajce

120 g zmäknuté maslo

 

NA NÁPLŇ:

1 balíček Marcipán DrOetker

20 ks opražené lieskové oriešky

 

NA OZDOBENIE:

50 g mandľové ihličky

tubičky na zdobenie DrOetker

 

Postup:

1.Na prípravu cesta preosejeme múku, kypriaci prášok a kakao na pracovnú plochu. Pridáme cukor, vanilínový cukor, vajce, maslo alebo margarín a všetko spracujeme ručne na hladké cesto, z ktorého vytvarujeme valček dlhý asi 30 cm. Valček nakrájame na 20 rovnako veľkých kúskov.

2. Na prípravu náplne vyvaľkáme z marcipánu valček, ktorý nakrájame na 20 rovnakých kúskov. Do každého kúska marcipánu vložíme oriešok a vytvarujeme guľôčku. Každú guľôčku zabalíme do kúska cesta. Z guľôčky vytvarujeme ježka. Do tela napicháme mandľové ihličky ako pichliače a ježka položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

3.Upečených ježkov necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

4.Pomocou tubičiek vytvoríme oči a ňufáčik a necháme zaschnúť.

5.Elektrická rúra: 200 °C, teplovzdušná rúra: 180 °C, plynová rúra: stupeň 4.

Zdroj je na obrázku.

Hodnotenie používateľov: 0 / 5

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne

Videonávod

Vyzerá to výborne